Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA fac un pas înapoi. Trezoreria Americană este dispusă să scoată Rusal de pe lista entităților sancționate

sua rusia

Trezoreria Americană este dispusă să scoată compania rusă Rusal, unul dintre cei mai mare producători de aluminiu din lume, de pe lista entităților sancționate, a precizat Secretarul Trezoreriei Steven Mnuchin, citat de Reuters, preluată de mediafax.

"Obiectivul nostru nu este să trimitem Rusal în faliment", a precizat Steven Mnuchin, într-un interviu acordat agenției de presă Reuters.

"Compania ne-a abordat cu privire la o serie de probleme care ar permite scoaterea de pe listă. Nu voi intra în detalii exacte referitoare la propuneri și nici cu privire la poziția noastră față de ele, însă da, dacă găsim o soluție acceptabilă, acesta este obiectivul nostru", a completat Steven Mnuchin.

Compania Rusal a ajuns pe lista entităților sancționate de Statele Unite la începutul lunii aprilie ca urmare al rolului pe care Federația Rusă l-ar fi avut în alegerile prezidențiale din Statele Unite. Atunci, i-au fost impuse sancțiuni oligarhului rus Oleg Deripaska, un apropiat de-al președintelui rus Vladimir Putin, unul dintre cei mai bogați oameni din lume și totodată acționar majoritar în Rusal, precum și în alte șapte companii.

Printre acestea se mai numără compania Basic Elements - cu activități în sectorul energetic și minier, printre altele -, En+ Group - operatorul celei mai mari rețele de centrale electrice din Siberia - sau GAZ Group - cel mai mare producător de autobuze din Rusia.

În luna mai însă, Oleg Deripaska, împreună cu o parte a echipei de management, a renunțat la locurile din consiliul de administrație al companiei Rusal, existând încercări de a-i reduce și mai mult controlul asupra companiei.

Conform datelor oferite de Statista pe anul 2017, Rusal este al treilea cel mai mare producător de aluminiu din lume - la egalitate cu compania chineză Shandong Xinfa - cu o producție totală de 4,078,551 de tone de aluminiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.