Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA și China au ajuns la un acord în lupta împotriva criminalității cibernetice

atac informatic

Statele Unite si China au ajuns la un acord privind liniile directoare pentru solicitarea de asistenta în cazurile de criminalitate cibernetica si alte activitati cibernetice ilegale, a anuntat miercuri Departamentul american de Justitie, transmite Reuters.

Acordul a fost convenit în cadrul unor discutii care au avut loc la Washington în aceasta saptamâna între oficiali ai celor doua tari, printre care procurorul general al SUA, Loretta Lynch, secretarul Departamentului pentru Securitate Interna al SUA, Jeh Johnson, si ministrul chinez pentru securitate publica, Guo Shengkun.

Departamentul de Justitie a precizat ca, pe lânga acord, China si SUA vor desfasura la primavara 'exercitii de simulare', luând în calcul mai multe scenarii menite a îmbunatati capacitatea de întelegere a asteptarilor privind reactiile si cooperarea în cazurile de criminalitate cibernetica.

Discutiile fusesera planuite de mult timp pentru a continua un acord important între cele doua tari convenit în septembrie. Urmatoarea runda de negocieri va avea loc în iunie, a mentionat Departamentul de Justitie.

Ministerul pentru Securitate Publica din China a precizat ca acordul va avea un 'impact major' asupra implementarii masurilor privind securitatea pe internet, adaugând ca cele doua parti au decis sa aiba în continuare discutii sincere si deschise pe acest subiect.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.