Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA și China, în pragul unui război comercial

New Straits Times
China vs SUA

În REVISTA PRESEI de astăzi, stiripesurse.ro vă prezintă o analiză din cotidianul Adevărul pe tema relațiilor comerciale tot mai tensionate dintre China și SUA.

Adevarul:

Secretarul american al Trezoreriei, Steven Mnuchin, a anunţat miercuri că Departamentul a pregătit restricţii pentru investiţiile chineze în Statele Unite, iar preşedintele Donald Trump va decide acţiunile care vor fi luate pentru a combate politicile comerciale ale Beijingului, informează Reuters.
Am lucrat la mai multe opţiuni care urmează fie examinate de către preşedinte. Nu voi intra în detalii privind ceea ce putem sau nu face. Vom fi agenţia principală pentru gestionarea oricăror restricţii privind investiţii sau acordarea licenţelor“, a spus Mnuchin.
Restricţii pentru investiţiile companiilor chineze şi taxe suplimentare au fost instrumentele de sancţionare recomandate de către reprezentantul SUA pentru Comerţ Robert Lighthizer în cadrul unei audieri în Congres.
Secretarul american al Trezoreriei a mai precizat că administraţia de la Washington va continua dialogul cu guvernul de la Beijing, pentru a încerca să deschidă economia Chinei către companiile din SUA şi să micşoreze deficitul comercial al SUA.
"Obiectivul nostru este să reducem deficitul prin exporturi mai multe către ei, nu prin reducerea importurilor de bunuri. Cred că, în măsura în care China îşi va deschide pieţele din principii reciproce de corectitudine, vom reduce deficitul comercial. Acesta este obiectivul nostru", a mai spus Steven Mnuchin.
Donald Trump intenţionează să anunţe vineri o serie de taxe vamale speciale pentru importurile de produse din China, în efortul de a sancţiona Beijingul pentru practicile ilegale privind proprietatea intelectuală.
Două surse din cadrul Administraţiei de la Washington au declarat că valoarea totală a taxelor vamale impuse Chinei va fi de aproximativ 50 de miliarde de dolari pe an. Donald Trump denunţă presupuse furturi intelectuale comise de Beijing şi vrea reducerea deficitului comercial în relaţia cu China. (Mai multe detalii AICI)

Ziarul Financiar:

În condiţiile în care o întreagă generaţie de antreprenori se pregăteşte de pensionare, mai mult de una din cinci astfel de companii din Germania va trebui să aleagă între a desemna outsider la conducere şi a închide businessul, până în 2022.
Astfel, IMM-urile, coloana vertebrală a economiei germane, vor suferi o transformare radicală. Aceste companii generează peste o treime din veniturile din sectorul corporate şi furnizează mai mult de două din trei locuri de muncă în cea mai mare economie a Europei.
Acest proces de transformare nu va fi uşor de controlat în condiţiile în care ratele scăzute ale natalităţii înregistrate de Germania din anii ‘70 au redus dramatic „oferta“ de potenţiali succesori. Piaţa efervescentă a muncii din Germania oferă o multitudine de oportunităţi, iar numărul celor care lansează o companie nouă a scăzut în ultimii ani.
Aproximativ 100.000 de antreprenori care vor să se retragă în următorii doi ani nu au găsit încă un succesor, relevă datele KfW.
Această criză a Mittelstand creează o oportunitate pentru rivalii străini şi investitorii financiari de a pune mâna pe unele companii valoroase. Un studiu al St Gallen University enumeră aproape 500 de „campioni ascunşi“, companii germane nelistate, în mare parte afaceri de familie, consideraţi lideri mondiali graţie personalului bine pregătit şi şefilor inovatori. (Mai multe detalii AICI)

go4it.ro:

Fără îndoială, Galaxy S9 Plus şi iPhone X sunt telefoane mobile cu preţuri exorbitante în varianta retail. Însă cât costă de fapt fabricarea acestora şi care este marja de profit rămasă fiecărui producător?
Fără a lua în calcul costurile ascunse, care ţin de activitatea de proiectare, Galaxy S9 Plus şi iPhone X sunt la un nivel surprinzător de apropiat în ce priveşte costul de fabricaţie, chiar dacă motivele sunt diferite. Spre exemplu, Apple pune mai mult accent pe designul exterior, iar Samsung a alocat un buget mai generos componentelor electronice esenţiale, cum ar fi ecranul şi camera foto. Dar la final, diferenţa de preţ între cele două este de numai 10 dolari.
În ce priveşte modelul Galaxy S9 Plus, Samsung plăteşte pentru fabricarea sa aproximativ 379 dolari, suma reflectând costul manoperei de asamblare şi al componentelor folosite. Raportat la un preţ retail de 839.99 dolari, marja de câştig estimată la 460.99 dolari poate părea foarte mare, însă nu trebuie să uităm că din această sumă sunt acoperite numeroase alte costuri legate de transport, promovarea în campanii publicitare şi cercetare.
Cu preţ de 999 dolari la pachet retail, iPhone X este considerabil mai scump decât vârful de gamă Samsung, însă numai datorită marjei de câştig estimată 609.5 dolari. Altfel, la un cost de fabricaţie estimat la 389.5 dolari, iPhone X este aproape echivalent cu Galaxy S9 Plus, chiar dacă din motive diferite. (Mai multe detalii AICI)

RFI:

După aproape două zile de audieri la Oficiul central de combatere a corupţiei şi a infracţiunilor financiare şi fiscale, Nicolas Sarkozy a fost prezentat unui judecător de instrucţie care l-a inculpat. Fostul preşedinte francez este acuzat de finanţare ilegală a campaniei sale electorale din 2007, de corupţie pasivă şi de utilizare frauduloasă a fondurilor publice libiene. Inculparea ex-preşedintelui – o premieră în Franţa dar nu şi pentru Sarkozy – a provocat un val de reacţii.
Inculparea lui Nicolas Sarkozy survine la 5 ani după deschiderea anchetei zise «a finanţărilor libiene». In cauză este finanţarea unei părţi a campaniei electorale din 2007 – cea care avea să-l ducă pe Sarkozy la palatul Elysée – cu bani suspecţi, proveniţi din Libia, ţară condusă pe atunci de Muammar Gaddafi.
Nicolas Sarkozy a mai fost inculpat în alte două afaceri politico-judiciare dar acum este pentru prima dată că i se impune ex-preşedintelui şi un control judiciar. O măsură restrictivă ce-i poate permite judecătorului să-i interzică suspectului să intre în legătură cu alţi protagonişti ai afacerii sau să iasă dintr-un perimetru geografic delimitat.
Inculparea lui Sarkozy se bazează în mare parte pe mărturii, fie din partea unor foşti demnitari ai regimului Gadafi fie de la intermediari veroşi precum omul de afaceri franco-libanez Ziad Takieddine. Se evocă în total suma de 50 de milioane de euro venită de la Tripoli din care 5 milioane cash. Pe de altă parte, oficiul anticorupţie a notat un important flux de bani lichizi în timpul campaniei din 2007. (Mai multe detalii AICI)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.