Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA își fac un nou DUȘMAN: Decizia luată de americani împotriva Hezbollahului libanez

Hezbollah

Justiţia americană a anunţat joi crearea unei unităţi speciale pentru a ancheta mişcarea şiită libaneză Hezbollah, acuzată că se finanţează din traficul de droguri, potrivit AFP.

Această "echipă privind finanţarea şi narcoterorismul Hezbollah" (HFNT) este însărcinată cu "anchetarea persoanelor şi reţelelor care furnizează un sprijin Hezbollah şi cu trimiterea lor în judecată dacă va fi nevoie", a precizat Ministerul Justiţiei într-un comunicat, scrie agerpres.ro.

Citește și: Mesaj tranșant al comisarului Traian Berbeceanu: „Lăsați Poliția în pace!”

Ministerul Justiţiei a cerut în decembrie deschiderea unei anchete privind gestionarea luptei împotriva traficului de droguri practicat de Hezbollah, aliat apropiat al Iranului, de către fosta administraţie Obama, suspectată că a împiedicat eforturile poliţiei antidrog pentru a evita prăbuşirea acordului istoric obţinut în legătură cu programul nuclear iranian.

"Ministerul Justiţiei va face tot posibilul pentru a elimina ameninţările reprezentate de organizaţiile teroriste pentru cetăţenii noştri şi a bloca valul unei crize a drogurilor devastatoare", a afirmat ministrul Justiţiei, Jeff Sessions, în acest comunicat.

Citește și: Aproape de „DEZASTRU”! Ce anunță site-ul oficial al Antena 3

Noua unitate "va folosi toate instrumentele corespunzătoare pentru a ancheta activ şi a-i urmări penal pe cei care furnizează sprijin financiar pentru Hezbollah, pentru a eradica reţelele ilegale care alimentează terorismul şi criza stupefiantelor", a adăugat adjunctul său, John Cronan.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.