Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA își încordează mușchii: Desfășurare de forțe pentru a arăta capacitatea de luptă

nave armata razboi naval portavion

Statele Unite au desfăşurat cel puţin 35 de lovituri asupra grupării Statul Islamic (SI) după ce portavionul USS Harry S. Truman a trecut din Golful Persic în estul Mediteranei, au afirmat ofiţeri de la bordul navei, relatează AFP.

Operaţiunea urmăreşte să arate aliaţilor şi altor ţări din regiune forţa şi flexibilitatea armatei americane: avioane de luptă F-18 şi mutirol desfăşurate pe USS Truman au efectuat 50 de misiuni de luptă de vineri până luni seară.

Citește și: PNL ramane consecvent: merge tot cu looser-ii!

Potrivit purtătorului de cuvânt al portavionului, locotenentul Tim Pietrack, 35 dintre acestea au fost lovituri aeriene în Siria şi Irak.

De fiecare dată a fost vorba despre sprijin aerian pentru luptătorii de la sol, şi nu de atacuri directe asupra unei ţinte precise, cum a fost în ianuarie distrugerea unei bănci utilizate de SI la Mosul, în nordul Irakului.

Citește și: Topul țărilor cu cei mai mulți condamnați la moarte: SUA, alături de state totalitare

Bombele nu urmăresc de fiecare dată să ucidă ori să distrugă: unele aruncă manifeste destinate să susţină moralul luptătorilor împotriva SI sau să prevină atacuri iminente în împrejurimi.

După ce portavionul Truman a ieşit din Canalul Suez, toate bombele letale au fost rachete de 225 de kilograme dirijate prin laser sau GPS, a explicat ofiţerul responsabil cu armamentul de la bordul navei, Jim McDonald.

Citește și: Profesoara porno din Iași lovește din nou: Imagini 18+ cu profa de geografie

"O bombă inteligentă de 225 de kilograme, poate fi detonată într-o sufragerie dacă vrem şi să nu distrugă toată casa", a explicat "Gun Boss"-ul portavionului. Spre deosebire, raidul asupra băncii din Mosul, în cursul căruia SI a pierdut milioane de dolari, a fost efectuat cu bombe de aproape o tonă, titrează agerpres.ro.

Citește și: Momentul în care o panteră neagră atacă un bărbat / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.