Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA și-a întărit securitatea în fața adversarilor Rusia, China, Iran înainte cu un an de alegerile prezidențiale

whatdoesitmean.com
trump putin

Administraţia americană a anunţat marţi că a întărit securitatea alegerilor pe întreg teritoriul ţării în faţa ameninţărilor de ingerinţă din partea unor adversari ai SUA, menţionând în special Rusia, în contextul în care preşedintele Donald Trump continuă să minimalizeze amestecul Moscovei în scrutinul din 2016, relatează AFP.

"Guvernul american cooperează cu cele 50 de state şi teritorii americane, responsabilii locali şi partenerii din sectorul privat pentru a identifica ameninţările, pentru a face schimb de informaţii şi pentru a proteja procesul democratic", precizează secretarii pentru Justiţie, Apărare şi Securitate Internă şi responsabilii serviciilor secrete americane, într-un comunicat comun.

Publicat cu ocazia alegerilor parţiale care au avut loc marţi în unele zone ale ţării, comunicatul, intitulat 'Asigurarea securităţii alegerilor în 2020', reaminteşte că adversarii SUA "încearcă să ne slăbească instituţiile democratice, să influenţeze opinia publică şi să afecteze politica guvernului".

"Rusia, China, Iran şi alţi actori străini rău intenţionaţi vor încerca să perturbe votul sau sau să îi influenţeze pe alegători", au adăugat ei.

La o întâlnire cu Vladimir Putin la Helsinki în iunie 2018, Trump a spus că acceptă respingerea de către preşedintele rus a acuzaţiilor de ingerinţă în cursa prezidenţială din 2016 din SUA, lăsând să se înţeleagă faptul că este mai sensibil la poziţia de negare a liderului de la Kremlin decât la concluziile propriilor servicii de informaţii.

În luna iunie a acestui an, la Summitul G20 din Japonia, Trump a minimalizat din noi, pe un ton de glumă, ingerinţa rusă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.