Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA și Japonia CRESC presiunile asupra Phenianului: Ce a discutat la telefon Donald Trump cu premierul nipon

Donald Trump telefon

Premierul japonez Shinzo Abe şi preşedintele american Donald Trump au convenit luni, în cadrul unei convorbiri telefonice, să coopereze pentru a creşte presiunea asupra Coreei de Nord, a declarat Yasutoshi Nishimura, un adjunct al secretarului cabinetului nipon, relatează Reuters.

Coaliţia de guvernare a premierului nipon are şanse sporite să obţină un rezultat răsunător în alegerile legislative de duminică.

Citește și: Donald Trump spune că SUA sunt gata de RĂZBOI cu Coreea de Nord

Nishimura a declarat că Abe şi Trump intenţionează să joace golf pe 5 noiembrie când liderul american va efectua prima sa vizită oficială în Japonia.

Coaliţia formată de Partidul Liberal Democrat (PLD, de dreapta), al lui Abe, şi de partidul Komeito (centru-dreapta) este pe cale să câştige 311 de locuri din cele 465 ale Camerei inferioare, obţinând astfel o majoritate de două treimi, potrivit estimărilor canalului privat TBS, bazate pe sondajele la ieşirea de la urne difuzate după ora locală 20:00 (11:00 GMT), anunță Agerpres.

Aflat la putere de la sfârşitul anului 2012, după un prim mandat ratat în 2006-2007, Shinzo Abe, de 63 de ani, va putea astfel să rămână la conducere până în 2022 şi să atingă recordul de longevitate al unui prim-ministru japonez.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.