Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA impune o a cincea rundă de sancțiuni împotriva Hamas. Tranzacțiile cripto 'au jucat un rol cheie'

The Cradle
hamas

Biroul pentru Controlul Activelor Străine (OFAC) al Departamentului Trezoreriei Statelor Unite ale Americii a anunțat noi sancțiuni împotriva „rețelelor și facilitatorilor” tranzacțiilor cripto legate de grupul militant palestinian Hamas.

Într-un anunț din 22 ianuarie, OFAC a declarat că impune o a cincea rundă de sancțiuni împotriva Hamas după atacurile grupului din 7 octombrie asupra Israelului. Trezoreria a declarat că vizează facilitatorii financiari care „au jucat roluri cheie” în mutarea fondurilor criptografice către Hamas, o acțiune concomitentă cu autoritățile din Regatul Unit și Australia, conform cointelegraph.com.

Hamas a căutat să folosească o varietate de mecanisme de transfer financiar, inclusiv exploatarea criptomonedei, pentru a canaliza fonduri pentru a sprijini activitățile teroriste ale grupului”, a declarat Brian Nelson, subsecretar al Trezoreriei pentru Terorism și Informații Financiare.

Printre entitățile numite în lista OFAC de cetățeni special desemnați se numără membri ai familiei Shamlakh, în spatele unui schimb de bani din Gaza, care canalizează zeci de milioane de dolari din Iran către Hamas, și Herzallah Exchange, care ar fi colaborat cu Hamas pentru a facilita tranzacțiile în cripto. Nu au fost enumerate adrese cripto specifice în sancțiuni.

Sancțiunile se bazează pe acțiunile OFAC anunțate anterior împotriva operatorilor cripto legati de Hamas, în urma atacurilor din 7 octombrie. Unele instituții media, inclusiv The Wall Street Journal, au raportat de atunci despre presupusele legături ale grupului cu rețelele de finanțare cripto, dar unii experți au sugerat că afirmațiile lor ar fi putut fi exagerate. WSJ a publicat ulterior o corecție.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.