Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA intervin în Nigeria împotriva grupării teroriste Boko Haram

nigeria boko haram

Președintele Obama a declarat, miercuri că a ordonat ca 300 de soldați americani să fie transferați în Camerun pentru a lucra cu soldați din Africa de Vest care doresc să contracareze grupul extremist nigerian Boko Haram, potrivit New York Times.

Vezi și: Gest fără precedent: Iranul a publicat imagini din depozitele subterane de rachete - VIDEO

Într-o scrisoare către Congres, Obama a declarat că trupele vor fi folosite pentru a oferi "informații, pentru supraveghere și acțiuni de recunoaștere" în regiune. Secretarul de presă al Casei Albe, Josh Earnest, a a declarat că trupele vor fi înarmate doar pentru protecția lor și deci nu se vor angaja în lupte.

Obama a anunțat că deja în jur de 90 de militari au început ajuns deja în Camerun, țară care are graniță comună cu Nigeria, unde acționează puternic gruparea Boko Haram care în acest an s-a afliat la Gruparea Statul Islamic. Oficialii administrației că drone de tip Predator au fost deja trimise pentru a ajuta trupele de la sol și trupele țărilor care s-au implicat în conflict din Camerun, Ciad, Benin, Niger și Nigeria.

Vezi și: Rușii lovesc cu TERMINATORUL. Ce super-armă aruncă în luptă după atacul asupra ambasadei la Damasc

Statele Unite ale Americii au furnizat până acum doar echipamente și instrucție forțelor nigeriene care luptă în Nord împotriva sângeroasei grupări teroriste. furnizarea de instruire și echipament forțelor nigerian, ca parte a efortului de a învinge Boko Haram.

content-image

Luptătorii grupului militant au făcut ca localități întregi din Nordul Nigeriei să rămână pustii și valuri de refugiați au ajuns în statele vecine: Ciad, Niger și Camerun. Amnesty International a estimat că violențele Boko Haram au lăsat în urmă cel puțin 17.000 de morți din 2009, cand a inceput insurgența.

Unicef a declarat luna trecuta ca teama de atacurile grupului a dezrădăcinat o jumatate de milion de copii în ultimele cinci luni, ridicand numarul total de copii stramutați de Boko Haram din Nigeria și țările vecine la 1,4 milioane de euro.

Boko Haram, care încearcă să stabilească un califat s-a aliat cu Statul Islamic, dar nu este clar dacă grupurile își și coordonează acțiunile.

Associated Press a anunță că trei bombe au explodat marți în nord-estul Nigeriei, în orașul Maiduguri, omorând cel puțin șapte persoane. Autoritățile au acuzat Boko Haram pentru aceste atacuri.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.