Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA, Marea Britanie și Franța avertizează că nu vor tolera folosirea armelor chimice de către regimul de la Damasc

SANA
lupte Siria Damasc

Statele Unite, Franţa şi Marea Britanie l-au avertizat marţi pe preşedintele sirian Bashar al-Assad că nu vor lăsa nepedepsită orice utilizare de arme chimice de către regimul de la Damasc în ofensiva sa pentru cucerirea provinciei Idleb, relatează miercuri AFP preluată de Agerpres.

Într-un comunicat comun, cele trei ţări, membre permanente ale Consiliului de Securitate al ONU, s-au declarat "profund îngrijorate" de ofensiva militară a forţelor regimului sirian în provincia Idleb şi de consecinţele umanitare ale acestuia.

"Ne exprimăm de asemenea îngrijorarea cu privire la o posibilă şi ilegală utilizare a armelor chimice", au mai scris ele.

"Rămânem angajate să acţionăm dacă regimul Assad foloseşte din nou arme chimice", se mai arată în comunicat.

Declaraţia celor trei mai puteri survine la cinci ani de la atacul cu gaz sarin din regiunea Ghouta, lângă Damasc, care, potrivit Washingtonului, a făcut cel puţin 1.429 de morţi. Atacul a fost atribuit regimului Bashar al-Assad.

"Poziţia noastră asupra utilizării de către regimul Assad a armelor chimice rămâne neschimbată", au afirmat ele.

"După cum am demonstrat, vom răspunde în mod corespunzător oricărei noi utilizări de arme chimice de către regimul sirian, care a avut în trecut consecinţe umanitare grave pentru populaţia siriană", au avertizat ele.

Franţa, Marea Britanie şi Statele Unite au lansat pe 14 aprilie 2018 raiduri aeriene de o amploare fără precedent împotriva regimului de la Damasc, pe care l-au acuzat că ar fi lansat cu o săptămână mai devreme un atac chimic asupra Duma, lângă Damasc. Raidurile aeriene, lansate în cursul nopţii, au vizat trei sit-uri care ar fi avut legătură cu programul de arme chimice sirian şi care se aflau în apropiere de Damasc şi în centrul ţării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.