Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA: Ne dorim ca Romania sa devina imaginea luptei anticoruptie

stop coruptie

Insarcinatul cu afaceri al SUA in Romania, Dean Thompson a declarat intr-un interviu ca Romania 'stabileste ritmul in regiune' in lupta anti-coruptie, insa trebuie sa-si intensifice eforturile si sa sa devina chiar 'imaginea luptei anticoruptie'.

"Lupta împotriva corupţiei sau eforturile de a stabiliza mediul de afaceri şi de a-i creşte previzibilitatea, au şi ele o tangibilă componentă de securitate. E suficient să ne uităm la alte state din regiune pentru a vedea ce se poate întâmpla atunci când se permite corupţiei să prindă rădăcini.

(n.r. Lupta impotriva coruptiei) cred că este importantă în principal pentru că aşa cum a spus adjunctul secretarului de stat, Victoria Nuland, corupţia poate crea o breşă care să permită influenţe periculoase. Aşadar este foarte importantă pentru securitatea naţională. Însă chiar dincolo de acest aspect, lucrurile pe care le-am menţionat, un cadru stabil, cu aceleaşi condiţii pentru toţi, o direcţie clară, aplicarea prevederilor contractelor, lipsa mitei, acestea permit unui investitor să vină aici cu încredere şi să investească în mod repetat şi să-şi dezvolte afacerea în timp. Cred că motivul pentru a lupta împotriva corupţiei este clar. În prezent, din multe puncte de vedere, România stabileşte ritmul în regiune în această privinţă şi ne dorim să continue acest lucru, să-şi intensifice eforturile şi să devină imaginea luptei împotriva corupţiei", a spus Dean Thompson pentru Adervarul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.