Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA nu are planuri de a sancţiona oficiali guvernamentali din Israel

shutterstock.com
casa alba

Nu există planuri, în prezent, de a viza vreun oficial israelian cu sancţiuni economice, a arătat Casa Albă, după ce administraţia a anunţat un nou ordin executiv care se referă la patru persoane acuzate de comiterea de violenţe sau intimidări în West Bank, potrivit CNN.

”Nu există planuri de a viza cu sancţiuni oficiali guvernamentali israelieni, la acest moment”, a declarat jurnaliştilor purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate, John Kirby.

”Acesta a fost un set iniţial de numiri, nu voi previziona dacă vor mai fi sau nu se va merge mai departe, dar este un instrument nou şi vom analiza folosirea acestuia aşa cum se cuvine”, a adăugat el.

Axios a relatat, joi, că administraţia a luar în considerare să sancţioneze miniştri ultra-conservatori din guvernul israelian, între care ministrul pentru Securitate Naţională Itamar Ben Gvir şi ministrul de Finanţe Bezalel Smotrich, ambii fiind susţinători vocali ai relocării palestinienilor din Gaza pentru a lăsa loc coloniştilor israelieni.

Ben Gvir a făcut demersuri pentru înarmarea civililor israelieni în urma atacului Hamas din 7 octombrie şi, potrivit The New York Times, a promis 10.000 de arme oraşelor şi localităţilor din Israel, inclusiv coloniilor israeliene din teritoriul palestinian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.