Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA oferă o recompensă de 10 milioane de dolari pentru informaţii care să conducă la arestarea liderului unui cartel de droguri din Mexic

uscpublicdiplomacy.org
sua mexic

Statele Unite au anunţat marţi o recompensă de 10 milioane de dolari pentru informaţii care să conducă la arestarea liderului unui cartel de droguri din Mexic, despre care Departamentul de Justiţie consideră că este una dintre cele mai puternice organizaţii criminale din lume, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

Recompensa pentru informația care conduce la arestarea lui Nemesio Oseguera Cervantes, liderul cartelului Jalisco New Generation cunoscut și sub denumirea de El Mencho, este una dintre cele mai mari sume oferite de Programul de Recompense pentru Narcotice al Departamentului de Stat al SUA și dublează o recompensă anterioară de 5 milioane de dolari oferită pentru informațiile care au dus la capturarea sa anunțată pentru luna Martie.

În luna august, Mexicul a oferit propria recompensă de 30 de milioane de peso (1,6 milioane de dolari) pentru informaţiile care au condus la arestarea lui Oseguera, care a devenit liderul de droguri cel mai căutat din Mexic, după ce Joaquin "El Chapo" Guzman a fost extrădat în Statele Unite.

Departamentul de Stat oferă, de asemenea, recompense de 5 milioane de dolari pentru informații care duc la arestarea altor membrii importanţi ai cartelului, care desfăşoară operațiuni pe patru continente.

Citește și: LOVITURĂ De ce copilul Prințului Harry și al ducesei Meghan de Sussex nu va purta titlu princiar

Departamentul de Justiție a anunțat, de asemenea, că a deschis 15 rechizitorii împotriva membrilor cartelului care sunt acuzați de o conspirație care vizează exporturile de droguri în Statele Unite și de spălarea a peste 100 de milioane de dolari.

"Sunt în curs de desfășurare mai multe investigații și mă aștept că vor fi multe alte acuzații. Vom fi necruţători cu acestă organizație și cu afiliații acesteia ", a declarat procurorul general Jeff Sessions.

"Sunt în vizorul nostru. Acest cartel este o prioritate maximă", a adăugat acesta.

Două dintre acuzațiile sunt împotriva unor persoane care au pledat deja vinovate în faţa autorităților americane, iar trei se referă la persoane care au fost arestate de autoritățile statului latino-american și care așteaptă extrădarea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.