Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA oferă recompense de 10 milioane de dolari pentru deconspirarea reţelelor financiare ale Hezbollah

South Front
Hezbollah

SUA au promis luni noi recompense, care pot ajunge până la zece milioane de dolari, în schimbul unor informaţii care pot duce la "perturbarea" reţelelor financiare ale mişcării islamiste libaneze Hezbollah, relatează AFP potrivit Agerpres.

Departamentul de Stat american a precizat că este în căutare de informaţii privind sursele de venituri ale mişcării şiite, înscrisă pe lista neagră americană a "organizaţiilor teroriste" şi aliată Iranului. Acesta vrea să identifice astfel "mecanismele sale cheie de facilitare a operaţiunilor financiare", "principalii donatori", "instituţiile financiare" care contribuie la tranzacţiile sale sau chiar societăţile controlate de Hezbollah ori de oamenii care gestionează finanţele sale.

"Hezbollah generează aproape un miliard de dolari pe an datorită susţinerii financiare directe a Iranului, schimburilor şi investiţiilor internaţionale, unei reţele de donatori şi activităţilor sale de spălare de bani", a precizat diplomaţia americană într-un comunicat.

Printre persoanele suspectate că s-ar ocupa de finanţele Hezbollah despre care Washingtonul vrea informaţii sunt Adham Tabaja, Mohammad Ibrahim Bazzi şi Ali Youssef Charara, toţi trei aflaţi deja pe lista neagră americană a "teroriştilor internaţionali"

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.