Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA: Pentagonul confirmă moartea a alţi doi responsabili Al-Qaida în Afganistan

avion bombardament

Un bombardament american operat în octombrie, care viza un înalt responsabil Al-Qaida în Afganistan, a ucis de asemenea alţi doi membri ai reţelei, a confirmat luni Pentagonul, transmite AFP. 

Ministerul american al Apărării anunţase, la începutul lui noiembrie, moartea ţintei iniţial vizate, Farouq al-Qahtani, cunoscut ca emir al organizaţiei pentru nord-estul afgan. El a fost ucis într-o lovitură din 23 octombrie, în provincia Kunar. La acel moment, Washingtonul indicase că doi alţi responsabili al grupării erau vizaţi. 

Pentagonul a anunţat luni, prin vocea purtătorului său de cuvânt, Peter Cook, că bombardamentul i-a ucis totodată pe Bilal al-Utabi, adjunctul lui Qahtani, şi pe Abd al-Wahid al-Junabi, 'expert în explozivi' al grupării Al-Qaida. 

"Toţi trei erau activ implicaţi în organizaţie şi în conducerea de atentate teroriste în interiorul, ca şi în exteriorul, Afganistanului", a explicat Cook. 

Statele Unite îl urmăreau pe Qahtani, un apropiat al lui Osama bin Laden, de mai mulţi ani: el era în special cunoscut pentru recrutarea a numeroşi tineri în regiune în beneficiul Al-Qaida, astăzi în declin. El ar fi organizat finanţarea şi pregătirea de atacuri contra forţelor coaliţiei în Afganistan, la fel ca şi în Asia de Sud-Est şi în Occident.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.