Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA pregătesc o negociere dură cu Rusia: Joe Biden și-a luat un angajament important

CNN
Joe Biden

Oficiali ai administraţiei Biden se vor întâlni luni pentru a discuta paşii următori în scopul obţinerii eliberării fostului puşcaş marin Paul Whelan, încarcerat în Rusia din 2020 pentru spionaj, a anunţat Roger Carstens, emisarul prezidenţial american pentru problemele ostaticilor, relatează Reuters.

Carstens a declarat pentru MSBNC că preşedintele şi secretarul de stat Antony Blinken se implică personal în eforturile de eliberare a lui Whelan. El a precizat la CNN că administraţia Biden ar putea pune în aplicare în curând sancţiuni noi, în virtutea unui decret prezidenţial semnat vara trecută, informează News.ro.

Săptămâna trecută, americanii au obţinut eliberarea sportivei Brittney Griner printrun schimb de prizonieri, însă nu au reuşit să obţină şi eliberarea lui Whelan. Joe Biden a spus că Rusia tratează diferit cazul Whelan, însă a promis că nu va renunţa la eforturile de eliberare a bărbatului.

“Muncim din greu. Găsim diverse căi. Nu vom avea un eşec în această misiune”, a afirmat Carstens.

Întrebat de opţiunile realiste pe care guvernul SUA le are pentru a-l aduce acasă pe Whelan, Carstens a răspuns: “Mi-ar plăcea mult să vă vorbesc despre asta, pentru că sunt foarte interesante. Dar pentru că negocierile continuă trebuie să nu dezvăluim detalii”.

Carstens a precizat că a discutat vineri cu Whelan, la o zi după eliberarea lui Griner, şi că i-a spus acestuia: “Paul, ai angajamentul preşedintelui... Ai încredere. Venim să te luăm”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.