Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA promit că Unităţile 3 şi 4 ale Centralei de la Cernavodă vor fi gata până în 2030

a1.ro
centrala nucleara cernavoda

Unităţile 3 şi 4 ale Centralei de la Cernavodă vor fi gata până în 2030, iar investiţia presupune 8 miliarde de dolari. Centrala de la Cernavodă produce în prezent 20% din necesarul de consum al României.

Acordul Nuclear între România şi Statele Unite va fi publicat săptămâna aceasta în Monitorul Oficial, informează Mediafax.ro.

Prin investiţiile de 8 miliarde de dolari din acord, Centrala de la Cernavodă va produce de două ori mai mult după construcţia Unităţilor 3 şi 4.

„Primul reactor, dacă nu amândouă, vor fi gata în 2030. Acesta este orizontul de timp pentru primul reactor al Unităţii 3 sau amândouă, 3 şi 4, în funcţie de structurarea modulului financiar. Dacă decizia de investiţie se va lua în cursul acestui an, evident că vom incepe treaba imediat dupa decizia de investiţie. Practic înseamnă o dublare a capacităţii de producţie nucleară, de la 1400 mW o să avem 2800 mW. Practic vorbim despre mai multe energie în piaţă şi dacă ajungem ca cererea de energie să fie mai mică decat oferta, oferta de energie, deci mai multă producţie de energie electrică în România decât cererea, evident va fi presiune pe preţ în jos. Evident că va insemna foarte multe mii de locuri de muncă în zona Cernavodă”, spune ministrul Energiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.