Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA promit un răspuns scris la propunerile de securitate ale Rusiei

Standford University
sua rusia federatia rusa

Statele Unite ale Americii au promis că vor răspunde în scris săptămâna viitoare la propunerile Rusiei privind garanţiile de securitate pe care Moscova le solicită din partea Occidentului, a declarat marţi o sursă citată de agenţiile de presă ruse RIA şi Interfax, preluate de Reuters.

Rusia a masat trupe lângă graniţa cu Ucraina şi a cerut alianţei NATO să nu ia în calcul primirea fostei republici sovietice şi să nu se mai extindă spre Est. Washingtonul a spus că nu poate accepta aceste cereri, potrivit Agerpres.

Rusia şi Statele Unite au purtat o primă rundă de discuţii luni la Geneva pe această temă. RIA a citat o sursă care a declarat că Washingtonul nu a vrut să discute cu Moscova despre dorinţa Ucrainei de a se alătura NATO în lipsa unui reprezentant al Kievului.

Potrivit sursei din cercurile apropiate discuţiilor de la Geneva, citată marţi de agenţia de presă RIA Novosti, în ediţia online, Moscova are nevoie de un răspuns concret, în primul rând referitor la intenţiile NATO.

"Printre aspectele conexe, putem remarca poziţia lor (a SUA n.r.) 'încăpăţânată' asupra Ucrainei", a remarcat această sursă.

Potrivit interlocutorului agenţiei ruse de presă, americanii au promis că vor da un răspuns în scris la aceste la propuneri săptămâna viitoare.

În concluzie, potrivit acestei surse, "există un simţ direct de a ajunge la un acord", altfel ameninţările la adresa securităţii mondiale vor creşte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.