Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA provoacă Rusia: Americanii îi dau Ucrainei nave militare pentru Marea Neagră

gandul.info
corvete

Statele Unite ale Americii vor furniza Ucrainei nave militare, ceea ce va consolida capacităţile de apărare la Marea Neagră ale Kievului, a declarat marţi ambasadorul ucrainean la Washington, Valeri Cealîi, într-o conferinţă de presă pe tema parteneriatului strategic dintre Ucraina şi SUA, informează portalul RBC-Ukraina.

Kievul face în prezent demersuri pentru a primi în viitorul apropiat aceste vedete, achiziţie ce îi va permite să-şi consolideze capacităţile în bazinul Mării Negre, a reiterat ambasadorul ucrainean, scrie agerpres.ro.

Citește și: RCS&RDS, reacție-dinamită, după atacul dur lansat de Guvernul Dăncilă! Mesaj pentru toți abonații

"Echipe de experţi lucrează la ora actuală la elaborarea unui acord privind livrarea acestor vedete. Sper să le obţinem" în curând, a spus Valeri Cealîi, fără nicio precizare cu privire la numărul de vase.

Referitor la cooperarea dintre Kiev şi Washington în plan militar, ambasadorul ucrainean a subliniat că ţara sa şi Statele Unite au ajuns la nivelul unui parteneriat strategic în domeniul securităţii şi apărării.

Citește și: O legendă a industriei românești, la un pas de groapă! Mai are doar patru angajați din aproape 3.000

"Pentru prima oară, Ucraina ajunge la nivelul unui parteneriat strategic cu SUA, cel puţin în domeniul securităţii naţionale şi al apărării. După atacul din partea Rusiei, a apărut într-adevăr această direcţie, care nu a existat niciodată până atunci. Furnizarea de arme antitanc moderne americane nu este doar o dovadă a disponibilităţii partenerului nostru de ne a ajuta, aceasta este o dovadă a unui nou nivel de parteneriat", a evidenţiat Cealîi, referindu-se la anexarea Crimeii de către Rusia în 2014 şi la sprijinirea rebelilor separatişti din estul Ucrainei de către aceasta.

Anterior, Ambasada SUA la Kiev a anunţat că guvernul american a pus la dispoziţia forţelor armate ucrainene echipamente antitanc.

Citește și: Investigație la sânge asupra fondurilor de pensii private! Decizie importantă după dezvăluirile făcute de consilierul premierului Dăncilă .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.