Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA pune presiune pe preşedintele Tunisiei, Kais Saied, să revină rapid pe calea democraţiei

militari tunisia

Consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan, l-a îndemnat sâmbătă pe preşedintele Tunisiei să aibă în vedere o revenire rapidă pe calea democraţiei după preluarea puterii guvernamentale duminica trecută, informează Reuters.

Preşedintele tunisian Kais Saied a invocat o urgenţă naţională provocată de pandemia noului coronavirus şi de slaba performanţă a guvernului pentru a-l demite pe prim-ministru, a îngheţa parlamentul şi a prelua controlul executiv, decizie salutată în stradă de populaţie, dar pe care adversarii săi au calificat-o drept lovitură de stat.

Într-o convorbire telefonică cu preşedintele Saied, Sullivan a subliniat necesitatea "formării rapide a unui nou guvern condus de un prim-ministru capabil pentru a stabiliza economia Tunisiei şi a gestiona pandemia de COVID-19, precum şi asigurarea revenirii în timp util a parlamentului ales", se arată într-un comunicat al Consiliul Naţional de Securitate al Casei Albe, informează Agerpres.

Tunisia se află de mai multe luni într-o profundă criză politică şi este afectată serios de pandemie.

Preşedintele Kais Saied a anunţat miercuri înfiinţarea unei celule de criză pentru gestionarea pandemiei de COVID-19, supervizată de un militar de rang înalt.

Tot miercuri, mai multe organizaţii ale societăţii civile au cerut o foaie de parcurs şi au avertizat împotriva unei prelungiri nelegitime a suspendării parlamentului dincolo de cele 30 de zile prevăzute de Constituţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.