Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA râde de acuzațiile Rusiei cu privire la arme biologice în Ucraina: 'Au fost preluate dintr-un roman prost de spionaj'

vestidinrusia.ro
arme biologice

Statele Unite consideră că documentele prezentate de Rusia în Consiliul de Securitate al ONU nu confirmă acuzațiile de activități militar-biologice în Ucraina cu participarea Washingtonului. Acest lucru a fost declarat vineri de reprezentantul permanent adjunct al Statelor Unite la ONU, Richard Mills, în cadrul unei reuniuni a Consiliului de Securitate al organizației mondiale inițiată de Federația Rusă pe tema presupuselor laboratoare biologice americane din Ucraina.

„În această dimineață am auzit acuzații ciudate despre bancnote otrăvite, experimente secrete pe pacienți psihiatrici, obligații de nedivulgare, că tezele delegației ruse au fost preluate dintr-un roman prost de spionaj”, a spus el. „Nici măcar documentele puse în circulație de Moscova nu susțin acuzațiile”, a adăugat Mills.

Anterior, reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării, generalul-maior Igor Konașenkov, a susținut că au fost descoperite faptele de curățare de urgență de către regimul de la Kiev a urmelor unui program biologic militar implementat în Ucraina, finanțat de Departamentul american al Apărării. Potrivit acestuia, au fost primite informații de la angajați ai laboratoarelor biologice ucrainene despre distrugerea de urgență a unor agenți patogeni deosebit de periculoși la 24 februarie: ciumă, antrax, tularemie, holeră și alte boli mortale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.