Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schimbare de macaz dictată de Joe Biden: SUA ridică sancţiunile impuse de Donald Trump Curţii Penale Internaţionale

cnn.com
biden trump

Guvernul american al preşedintelui Joe Biden a ridicat vineri sancţiunile împotriva judecătorilor şi a personalului Curţii Penale Internaţionale (CPI) impuse de Donald Trump, relatează AFP.

Vezi si - VIDEO Primul interviu oferit de Donald Trump după plecarea de la Casa Albă: 'Nu au arătat toate acele date despre Hunter Biden. Pur și simplu le-au anulat!'

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat, într-un comunicat, că Statele Unite continuă să se opună dorinţei Curţii de a efectua investigaţii pe tema Afganistanului sau a Israelului, dar a adăugat că Washingtonul doreşte să abordeze aceste cazuri mai degrabă ''prin dialog cu toţi actorii procesului în legătură cu CPI, decât prin impunerea de sancţiuni''.

Prin urmare, preşedintele Biden a ''revocat'' decretul prezidenţial din iunie care permitea pedepsirea judecătorilor ''punând capăt ameninţării'' cu sancţiuni economice şi restricţii de viză, a spus responsabilul american. ''Ca urmare, sancţiunile impuse de guvernul anterior împotriva procuroarei CPI Fatou Bensouda'' şi a unui alt oficial, Phakiso Mochochoko, ''au fost ridicate'' precum şi mai multe restricţii de viză impuse în 2019 împotriva membrilor personalului Curţii cu sediul la Haga, a adăugat el.

''Aceste decizii reflectă analiza noastră conform căreia aceste măsuri au fost inadecvate şi ineficiente'', a insistat secretarul de stat american.

Administraţia Trump a sancţionat-o pe procuroarea CPI Fatou Bensouda, în septembrie, ca parte a unei ofensive fără precedent împotriva CPI pentru a o avertiza împotriva oricărei acţiuni penale împotriva militarilor americani pentru implicarea lor în conflictul din Afganistan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.