Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA: 'Rusia va plati un pret greu si dureros' pentru luptele din Ucraina

ucraina

Vicepresedintele SUA, Joe Biden a declarat miercuri, in cadrul unei convorbiri telefonice cu presedintele Ucrainei Petro Porosenko, ca Rusia va plati un pret greu si dureros pentru crimele din estul Ucrainei.

Desi potrivit acordului de pace de la Minsk, artileria grea trebuia retrasa marti din estul separatist, luptele au continuat la Debaltevo, ocupat de separatisti care au luat prizonieri soldatii ucraineni.

Rebelii atacă diverse cartiere ale oraşului, sprijiniţi de artilerie grea şi de maşini blindate. Pe fondul sângeros al acestor conflicte, autorităţile de la Kiev şi liderii rebelilor se acuză reciproc, arătând cu degetul unul spre altul şi susţinând că tabăra adversă ar fi fost la originea conflictului si la nerespectarea acordului de la Minsk.

Edouard Bassourine, lider al separatiştilor, citat de ziarul Le Monde, susţine că trupele lui nu se vor opri din luptă şi că, deja 80% din oraş este în mâinile lor. El motivează această atitudine beligerantă ca o replică a faptului că trupele ucrainene au intenţia de a distruge obiective strategice, bombardând nodul feroviar Doneţk-Lugansk.

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin cere ca soldatii ucraineni sa fie cei care sa predea armele, pentru ca luptele nu vor duce la o solutionare a conflictului.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.