Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA s-au oferit să închidă litigiul cu UE privind subvenţiile pentru avioane - Care sunt condițiile

airlines travel
airbus zero e

Statele Unite s-au oferit să închidă disputa veche cu Uniunea Europeană referitoare la subvenţiile pentru avioane şi să elimine tarifele aplicate importurilor de vin, whisky şi alte produse, dacă Airbus va rambursa miliardele de dolari primite de la guvernele din UE, au declarat mai multe surse apropiate situaţiei, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Oferta a fost făcută de Reprezentantul pentru Comerţ al SUA (USTR), Robert Lighthizer, cu câteva zile, înainte de publicarea, marţi, a unui raport al Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC) care autorizează Bruxelles-ul să impună tarife de retorsiune mărfurilor din SUA, legate de subvenţiile acordate de SUA Boeing.

Cu toate acestea, este puţin probabil ca propunerea lui Lighthizer să fie acceptată de UE, care pare să intenţioneze să solicite OMC, la o reuniune din 26 octombrie, să aprobe tarifele UE de 4 miliarde de dolari pentru mărfurile SUA. Impunerea de către SUA a unor tarife pentru bunuri europene de 7,5 miliarde de dolari, în legătură cu subvenţiile de care a beneficiat Airbus, a început deja să afecteze bunurile europene.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat reporterilor că Washingtonul va ”ataca mai dur” dacă UE va pune în practică tarifele, adăugând: ”Nu vor să o facă”.
Comisia Europeană a confirmat că a primit ceea ce a descris drept primul răspuns al SUA la propria sa propunere din iulie pentru a pune capăt litigiului.

”Este pentru prima dată când primim feedback din partea SUA cu privire la unele aspecte de fond ale propunerii noastre. Am oferit reacţia noastră şi suntem pregătiţi să continuăm aceste discuţii ”, a spus o purtătoare de cuvânt a Comisiei.

Biroul USTR, care la începutul acestei săptămâni a declarat că aşteaptă răspunsuri din partea UE cu privire la o ofertă nespecificată, nu a răspuns imediat la o cerere de comentarii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.