Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA s-au răzgândit și enervează Rusia: Acordă, în continuare, un ajutor militar în valoare de 250 de milioane de dolari pentru Ucraina

militari armata nato

Guvernul Statelor Unite a deblocat un ajutor militar în valoare de 250 de milioane de dolari pentru Ucraina, au anunţat joi senatori din Comisia pentru Alocări Bugetare, potrivit Reuters, potrivit Agerpres.

Anterior, parlamentari din ambele partide - Republican şi Democrat - reprezentate în Congresul SUA îşi exprimaseră nemulţumirea faţă de faptul că fonduri aprobate de Congres erau blocate de Casa Albă. Senatorii au aflat că administraţia condusă de preşedintele Donald Trump a deblocat ajutorul miercuri noaptea, cu doar câteva ore înainte de dezbaterea în comisie a unui amendament la o lege privind cheltuielile militare prin care ar fi fost interzise pe viitor astfel de obstrucţionări.

Citește și: Liviu Dragnea, la prima apariție publică după încătușare! Cum arată fostul lider PSD

Trump a mai avut conflicte cu Congresul, inclusiv cu colegi din Partidul Republican, din cauza practicii executivului american de a ocoli deciziile legislativului şi de a aloca fonduri pentru a-şi finanţa propriile iniţiative politice, reaminteşte Reuters. Mai mulţi republicani şi democraţi au declarat că se aşteaptă la aprobarea în Congres a unor legi care să reinstituie ajutorul pentru Ucraina, dacă administraţia nu eliberează fondurile respective.

Citește și: Cutremur pe scena politică! Dezvăluirea făcută de Radu Cristescu

Ajutorul american este destinat sprijinirii Ucrainei în lupta cu separatiştii pro-ruşi susţinuţi de Moscova, după ce Rusia a anexat Crimeea, teritoriu ucrainean, în 2014.

Din ianuarie 2017, când Trump şi-a preluat mandatul de preşedinte al SUA, Casa Albă a încercat de mai multe ori să reducă ajutoarele pentru străinătate, însă Congresul s-a opus în repetate rânduri unor astfel de planuri.

Biroul pentru management şi buget al preşedinţiei nu a răspuns solicitării Reuters de a comenta informaţiile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.