Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA sancţionează cetăţeni din Maldive pentru legături cu gruparea Stat Islamic

maldive

SUA sancţionează cetăţeni din Maldive pentru legături cu gruparea Stat Islamic

Statele Unite ale Americii au impus sancţiuni împotriva a 20 de cetăţeni din Maldive pentru legăturile acestora cu gruparea Stat Islamic (SI), informează marţi AFP. Între ei se numără şi Abdulla Ali Manik, acuzat că a încercat să-l asasineze pe fostul preşedinte al arhipelagului, Mohamed Nasheed, informează Agerpres.

Manik, aflat în închisoare pentru atentatul ratat din 2021, a avut legături în diverse moduri cu mai multe comploturi teroriste din ţara insulară din Oceanul Indian, cunoscută ca destinaţie turistică de lux, a indicat luni Departamentul american al trezoreriei.

El a fost identificat ca asociat al "recrutorului" SI Mohamad Ameen, la rândul său sancţionat de Washington în 2019. Acesta din urmă a trimis zeci de cetăţeni ai Maldivelor să lupte în Siria şi este de asemenea principalul suspect într-un atentat cu bombă soldat cu rănirea a 12 turişti chinezi în 2007, într-un parc din arhipelag.

Au mai fost sancţionate 29 de companii, unele dintre ele cu activitate în sectorul turismului, pentru legăturile lor cu responsabili ai Statului Islamic, a mai explicat guvernul american.

Sancţiunile presupun blocarea activelor din SUA ale acestor indivizi şi entităţi şi interzicerea relaţiilor comerciale ale cetăţenilor americani cu acestea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.