Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA se pregătesc pentru ofensiva ucraineană: Trebuie să ne îndeplinim rapid și pe deplin angajamentele promise

AP
lloyd austin

Viitoarea contraofensivă a Ucrainei obligă Statele Unite să accelereze furnizarea de arme și pregătirea soldaților ucraineni, secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, avertizând că „Ucraina nu are timp de pierdut”, notează Politico.

„Trebuie să ne îndeplinim rapid și pe deplin angajamentele promise”, a spus Austin, citat de Politico. „Aceasta include livrarea capacităților noastre blindate pe câmpul de luptă și asigurarea faptului că soldații ucraineni primesc pregătirea, piesele de schimb și suportul de întreținere de care au nevoie pentru a utiliza aceste noi sisteme cât mai curând posibil.”

Potrivit Politico, îngrijorarea SUA provine din cantitatea de artilerie pe care armata ucraineană a epuizat-o deja și din nivelul de experiență necesar soldaților săi pentru a lansa o contraofensivă de succes.

Oficialii americani au estimat că până la 100.000 de soldați ucraineni au fost uciși de la începutul războiului, a raportat Politico.

Rusia suferă, de asemenea, pierderi grele, cu 162.560 de victime, conform ultimei actualizări oferite de Statul Major al Ucrainei.

Ministrul Apărării, Oleksii Reznikov, s-a declarat „optimist” în ceea ce privește rezultatul întâlnirii în format Ramstein cu aliații din 15 martie în ceea ce privește consolidarea apărării aeriene a Ucrainei, aprovizionarea cu muniții și antrenarea soldaților.

În urma ultimei întâlniri, Spania a promis patru tancuri suplimentare Leopard, iar Canada a anunțat că va furniza Ucrainei mai multă artilerie și muniție de apărare aeriană.

Austin a confirmat, de asemenea, că nouă țări și-au promis până acum un total de 150 de tancuri, iar coaliția de tancuri era în proces de creștere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.