Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA se pregătesc să realizeze primele injecţii cu vaccinuri anti-COVID-19 la bebeluşi

bebelus

Statele Unite se pregătesc să realizeze primele injecţii cu vaccinuri anti-COVID-19 la bebeluşi şi copii cu vârste fragede în săptămâna care începe cu data de 20 iunie, dacă autorităţile sanitare vor autoriza până atunci utilizarea în regim de urgenţă a acestor seruri, a anunţat joi biroul de presă de la Casa Albă, informează AFP.

Această tranşă de vârstă este ultima care nu putea fi încă vaccinată împotriva noului coronavirus în Statele Unite, precum şi în multe alte ţări ale lumii.

Agenţia americană pentru alimente şi medicamente (FDA) a decis ca un comitet consultativ al său specializat în vaccinuri să se reunească pe 15 iunie pentru a recomanda - sau nu - autorizarea vaccinului Pfizer pentru copiii din grupa 6 luni - 4 ani (administrat în trei doze) şi a vaccinului Moderna pentru copiii din grupa 6 luni - 5 ani (administrat în două doze).

În cazul unui aviz favorabil, FDA ar putea să emită imediat autorizaţia sa pentru aceste seruri. Apoi, un al doilea comitet de experţi, de această dată convocat de Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Statele Unite (CDC), îşi va publica recomandările proprii pe 18 iunie. După ce CDC va emite aprobarea sa finală, administrarea acestor vaccinuri pediatrice va putea să înceapă, potrivit Agerpres.ro.

"În timp ce FDA şi CDC realizează examinările lor independente, administraţia Biden se pregăteşte pentru toate scenariile posibile, inclusiv pentru debutul vaccinărilor încă din săptămâna care începe pe 20 iunie", a precizat biroul de presă de la Casa Albă într-un comunicat.

După autorizarea de către FDA, guvernul american va putea să înceapă imediat să trimită în toată ţara aproximativ 10 milioane de doze, ce vor fi urmate de "milioane de alte doze".

Materialele medicale necesare acestor injecţii, inclusiv acele pediatrice, vor fi de asemenea furnizate de administraţia americană.

Vaccinurile vor fi disponibile "în mii de locuri", inclusiv în cabinetele medicilor pediatri, spitalele pentru copii, farmaciile locale şi spitalele rurale.

Alianţa Pfizer-BioNTech şi compania Moderna au anunţat că au obţinut rezultate pozitive în studiile lor clinice realizate pe copii din aceste grupe de vârstă. Însă autorităţile americane analizează ele însele în prezent acele date medicale, iar analiza lor este aşteptată cu nerăbdare de numeroşi părinţi din această ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.