Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA sfidează Rusia după incidentul din Marea Neagră: Zborurile de supraveghere vor continua lângă zonele de conflict din Ucraina

capital.ro
sua rusia

Statele Unite afirmă că vor continua zborurile de supraveghere lângă zonele de conflict din Ucraina, în pofida pierderii unei drone care s-a prăbuşit în Marea Neagră, după ce a fost interceptată de avioane de luptă ruseşti, potrivit BBC.

Moscova a respins acuzaţiile SUA potrivit cărora ar fi forţat căderea dronei în mare. Armata americană declară că drona Reaper a fost doborâtă după ce a fost avariată de avioane de luptă ruseşti deasupra Mării Negre.

LIVE TEXT Război în Ucraina, 15 martie 2023 - Alertă de raid aerian în Ucraina

Oficialii susţin că drona survola deasupra apelor internaţionale când a fost interceptată şi stropită cu combustibil de avioane de luptă ruseşti. A fost atât de grav avariată încât operatorii săi nu au avut de ales şi au luat decizia de a o doborî în mare.

Conform Pentagonului, dispozitivul efectua operaţiuni de rutină în spaţiul aerian internaţional, însă oficialii nu au dat detalii despre misiunea pe care o avea sau locul exact unde zbura - transmite corespondentul BBC.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.