Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA şi China, întâlnire de peste opt ore într-un hotel din Roma despre războiul din Ucraina

Asia Pacific Foundation of Canada
china sua

Reprezentanţi ai guvernelor SUA şi Chinei s-au reunit luni la Roma pentru a aborda, între altele, războiul din Ucraina, subliniind în acest sens importanţa menţinerii "deschise a liniilor de comunicare" între cele două puteri, relatează EFE.

Întâlnirea, care s-a desfăşurat timp de peste opt ore cu uşile închise într-un hotel din capitala Italiei, a servit la trecerea în revistă a relaţiilor bilaterale, dar şi la abordarea războiului din Ucraina după invazia Rusiei în 24 februarie.

După "discuţii substanţiale" despre conflictul din Ucraina şi alte chestiuni bilaterale, părţile "au subliniat, de asemenea, importanţa menţinerii deschise a liniilor de comunicare" între Washington şi Beijing, a informat Casa Albă.

În acelaşi timp, SUA au avertizat luni că vor exista "consecinţe" pentru China dacă va oferi ajutor Rusiei, subliniind totodată că Beijingul "poate face mai mult decât orice altă ţară" pentru a pune capăt invaziei ruse în Ucraina, informează EFE.

O declaraţie în acest sens a fost făcută de către purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, într-un comentariu la informaţiile apărute în presă potrivit cărora Moscova ar fi solicitat ajutor Beijingului în cadrul invaziei sale în Ucraina, lucru negat atât de autorităţile chineze, cât şi de Rusia.

"Am spus foarte clar atât în privat, cât şi în public Beijingului că vor exista consecinţe în cazul că va oferi unui astfel de sprijin", a insistat acelaşi purtător de cuvânt.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.