Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA şi Coreea de Sud intenţionează să reducă un exerciţiu militar prevăzut în primăvară pe fondul epidemiei de coronavirus

KCCI.com
Coreea de Nord Japonia

SUA şi Coreea de Sud intenţionează să ''reducă'' un exerciţiu militar comun prevăzut să aibă loc în primăvară din cauza epidemiei cauzate de noul coronavirus, au declarat luni la Washington, la încheierea unei întrevederi, miniştrii apărării din cele două ţări, relatează AFP preluat de agerpres.

Comandantul forţelor americane în Coreea de Sud, generalul Robert Abrams, şi şeful de stat major din Coreea de Sud, generalul Park Han-ki ''analizează dacă pot reduce exerciţiul de comandament din cauza preocupărilor privind coronavirusul'', a declarat secretarul american al Apărării, Mark Esper, în cadrul unei conferinţe de presă comune.

La rândul său, ministrul Jeong Kyeong-doo a precizat că 13 soldaţi sud-coreeni au fost diagnosticaţi cu noul coronavirus şi că permisiile au fost suspendate pentru toate forţele armate ale ţării, înainte de a restricţiona deplasările.

Situaţia din Coreea de Sud este ''gravă'', a adăugat ministrul sud-coreean al Apărării. Cele două ţări, care au redus deja în mare parte exerciţiile militare pentru a facilita negocierile privind programul nuclear al Coreei de Nord, au planificat în primăvară un exerciţiu de coordonare a comandamentelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.