Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURPRIZĂ mare pe scena internațională: SUA și Iran au făcut schimb de prizonieri, într-o acțiune rarisimă în ultimii 40 de ani

sua iran

Statele Unite şi Iranul au făcut sâmbătă un schimb de prizonieri, o acţiune rarisimă de cooperare între cele două ţări care se amenință reciproc cu războiul, relatează Reuters. Schimbul de prizonieri a fost facilitat de Elveția, care reprezintă interesele diplomatice ale Statelor Unite în Iran, de când Washingtonul şi Teheranul au rupt relaţiile diplomatice, la scurt timp după revoluţia islamică din 1979, din Iran.

Un student american, care a fost reținut timp de trei ani în Iran, sub suspiciunea de spionaj, a fost eliberat într-un schimb de prizonieri între cele două țări, transmite CNN. Președintele Donald Trump a confirmat eliberarea lui Xiyue Wang sâmbătă, mulțumind guvernului elvețian pentru asistența acordată în negocierea cu Iranul. "Eliberarea americanilor ținuți în captivitate este de o importanță vitală pentru administrația mea și vom continua să muncim din greu pentru a-i aduce acasă pe toți cetățenii noștri ținuți captivi în străinătate", a declarat Trump. Xiyue Wang, un doctorand la Universitatea Princeton, efectua cercetări în Teheran, când a fost arestat pentru acuzații de spionaj, în august 2016. Wang a fost trimis la închisoarea Evin din Iran și condamnat la 10 ani.

În schimbul lui Wang, SUA l-a eliberat pe savantul iranian Massoud Soleimani. Soleimani, un om de știință iranian specialiizat în celule stem, a fost arestat de forțele de ordine din SUA la aterizarea pe aeroportul din Chicago în toamna anului 2018, potrivit postului de televiziune Press TV, din Iran.Ministrul iranian al Afacerilor Externe, Javad Zarif, a anunțat sâmbătă că cei doi savanţi se vor „alătura în scurt timp familiile lor”.

Citeste si: Un avocat a murit după 20 de ore de audieri la DIICOT .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.