Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA vor în continuare o soluție cu două state la criza israeliano-palestiniană

Facebook
israel gaza palestina

Şeful diplomaţiei americane, Anthony Blinken, a reiterat, într-o convorbire la telefon cu preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, sprijinul SUA pentru o soluţie cu două state, potrivit unui comunicat al Departamentului de Stat transmis sâmbătă, scrie AGERPRES.

Convorbirea a avut loc în contextul în care Israelul se pregăteşte să formeze cel mai de dreapta guvern din istoria sa sub conducerea lui Benyamin Netanyahu, în urma alegerilor de marţi. Netanyahu a încetat de mult timp să-şi mai afirme angajamentul faţă de aşa-numita "soluţie cu două state", care implică crearea unui stat palestinian, scrie AFP.

În timpul convorbirii cu Mahmoud Abbas, Blinken "a reafirmat încă o dată angajamentul (SUA) faţă de o soluţie cu două state", se arată în comunicat.

Interlocutorii au discutat, de asemenea, despre "eforturile comune de îmbunătăţire a calităţii vieţii poporului palestinian, a securităţii şi a libertăţii sale".

Potrivit Departamentului de Stat, Blinken a subliniat "îngrijorarea sa profundă cu privire la situaţia din Cisiordania, inclusiv la intensificarea tensiunilor, a violenţelor şi a pierderilor de vieţi palestiniene şi israeliene, şi a subliniat necesitatea ca toate părţile să depună eforturi pentru detensionarea situaţiei''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.