Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata SUA intervine în forță în Somalia: insurgenți afiliați al-Qaeda, eliminați în raiduri aeriene

soldati somalia

Armata americană a anunțat miercuri că a ucis 27 de luptători din grupul militant al-Shabaab, o filială a organizaţiei teroriste al-Qaeda, într-un atac aerian în regiunea Hiran din centrul Somaliei, unde armata și miliţiile aliate au declanşat o ofensivă împotriva insurgenților, scrie Reuters, potrivit Rador.

În regiunea Hiran, locuitorii spun că incendierea caselor de către al-Shabaab, distrugerea fântânilor și uciderea civililor, combinate cu cererile de taxe de protecţie pe fondul celei mai grave secete din ultimii 40 de ani, i-au împins pe localnici să formeze grupuri paramilitare pentru a lupta alături de guvern.

Militanții, care încearcă să răstoarne guvernul central susținut de Occident și să pună în aplicare o aplicare strictă a legii islamice, au fost uciși în timp ce atacau forțele federale lângă Buulobarde, un oraș situat la aproximativ 200 km nord de capitala Mogadiscio.

"Atacurile defensive au permis forțelor Armatei Naționale Somaleze și ale Misiunii de Tranziție a Uniunii Africane din Somalia (ATMIS) să recâștige inițiativa și să continue operațiunea de eliminare a Al Shabaab în regiunea Hiraan din centrul Somaliei", a comunicat Comandamentul SUA pentru Africa (AFRICOM).

"Aceasta este cea mai mare operațiune ofensivă combinată somaleză și ATMIS din ultimii cinci ani". Un purtător de cuvânt al ATMIS și oficialii guvernamentali din Somalia nu au răspuns solicitărilor de comentarii. Activiștii pentru drepturile omului au acuzat anterior SUA că își organizează în secret operațiunile din Somalia, declinându-şi eventual răspunderea pentru incidente care implică victime civile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.