Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA sunt în ALERTĂ: Cel mai DEVASTATOR URAGAN din ultimii 100 de ani a lovit Florida - LIVE VIDEO

uragan

Autorităţile din Florida au emis un avertisment miercuri, în care au spus că Michael, o furtună tropicală de categoria 4 care s-a format în Golful Mexic, ar putea deveni cel mai devastator uragan din ultimii 100 de ani care loveşte partea nordică a acestui stat american, informează DPA.

Guvernatorul statului Florida şi reprezentanţii National Hurricane Center (NHC) au spus că vânturile puternice, ploile abundente şi valurile cu înălţimi de peste trei metri generate de acest uragan ar putea provoca apariţia unor condiţii meteorologice extreme, ce ar putea să pună în pericol vieţile rezidenţilor, scrie agerpres.ro.

Citește și: Schimbare! Wizz Air introduce o nouă politică – Toți pasagerii sunt vizați

"Din păcate, uraganul Michael este un uragan de cel mai grav tip", a declarat Brock Long, directorul Federal Emergency Management Agency, miercuri, într-o conferinţă de presă. "Nu doar Florida, ci şi Georgia trebuie să se pregătească pentru întreruperi ale alimentării cu electricitate care vor dura mai multe săptămâni, în perioada în care acest front atmosferic îşi continuă deplasarea", a adăugat el.

Uraganul Michael a crescut în intensitate noaptea trecută şi va ajunge pe continent, în apropiere de Panama City, Florida, miercuri după-amiază (ora locală, n.r.).

Citește și: Bianca Drăgușanu a semnat cu o altă televiziune! Unde o vom vedea pe vedetă

Uraganul Michael, care poate ajunge la nivelul 4, a atins miercuri statul american Florida, rafalele de vânt fiind de până la 250 de kilometri pe oră, informează CNN.

"Este vorba de cea mai gravă furtună care afectează statul Florida în ultimul secol", a transmis guvernatorul Rick Scott.

Citește și: Schimbare! Wizz Air introduce o nouă politică – Toți pasagerii sunt vizați

Inundaţii s-au produs în zona Panhandle / Apalachicola. În Panama City, rafalele de vânt de 160 de kilometri pe oră au doborât numeroşi copaci, avariind locuinţe şi autoturisme.

Peste 100.000 de locuinţe şi sedii de firme au rămas fără electricitate.

Citește și: Schimbare! Wizz Air introduce o nouă politică – Toți pasagerii sunt vizați

Guvernatorul Rick Scott a spus că Michael ar putea deveni cel mai devastator uragan care a atins vreodată coasta vestică a Floridei din Golful Mexic. Guvernatorul american a mobilizat 2.500 de membri ai Gărzii Naţionale, iar peste 1.000 de muncitori ai companiilor de utilităţi au fost plasaţi în regim de aşteptare pentru a repara liniile de electricitate ce vor fi doborâte de acest uragan.

Oficialii americani au avertizat şi asupra faptului că rezidenţii care au refuzat să fie evacuaţi au ratat ocazia de a părăsi zona şi i-au sfătuit să se deplaseze spre adăposturi sau spre regiuni mai înalte.

Citește și: S-a aflat cât a câștigat Simona Halep doar din tenis! Suma este uriașă

Preşedintele Donald Trump are programată miercuri o întâlnire cu Brock Long şi cu directorul Departamentului de Securitate Internă, a anunţat biroul de presă de la Casa Albă.

Uraganul Michael generează deja vânturi cu viteze ce au atins 230 de kilometri pe oră şi a fost plasat în categoria 4. Un val de ploi abundente, reprezentând extremitatea uraganului şi aflat la o distanţă de 320 de kilometri faţă de ochiul uraganului, s-a abătut deja asupra regiunilor de coastă ale statului Florida.

Citește și: DNA pune sechestru pe averea lor! În ce dosar sunt implicați inculpații .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.