Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA susţin că nu au dovada morţii liderului Statului Islamic

Abou Bakr al-Baghdadi

SUA nu au dovada că liderul grupării Statul Islamic (SI), Abou Bakr al-Baghdadi, a fost ucis, după cum a anunţat un ONG sirian, a declarat vineri ministrul american al Apărării, Jim Mattis, relatează AFP. 'Dacă ştiam, v-am fi spus. În acest moment nu pot să confirm, nici să dezmint', a declarat şeful Pentagonului.

'Considerăm că este încă în viaţă şi pentru moment nu pot să dovedesc contrariul', a adăugat el. 'Îl vom urmări până la capăt', a dat asigurări Jim Mattis. Moartea liderului SI a fost anunţată marţi de Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), la o zi de la proclamarea de către Irak a victoriei sale la Mosul în faţa organizaţiei jihadiste.

Rami Abdel Rahmane, directorul OSDO, ONG cu sediul în Marea Britanie, a afirmat că 'înalţi responsabili ai SI prezenţi în provincia siriană Deir Ezzor au confirmat pentru organizaţia neguvernamentală moartea lui Abou Bakr al-Baghdadi, emir al SI'. Totuşi, Rami Abdel Rahmane nu are cunoştinţă de locul, data sau circumstanţele presupusei morţi. Din 2014, au circulat în mod constant zvonuri şi informaţii privind moartea liderului organizaţiei jihadiste, dar acestea nu au fost confirmate niciodată. SUA au oferit 25 de milioane pentru capturarea lui, conform Agerpres.

Pe 22 iunie, Rusia a afirmat că există o mare probabilitate ca Baghdadi să fi fost ucis într-o lovitură aeriană, la sfârşitul lunii mai, în apropiere de oraşul Raqa (nord) din Siria, o informaţie care nu a fost confirmată de nicio altă sursă. Abou Bakr Al-Baghdadi nu a mai dat niciun semn de viaţă de la o înregistrare audio difuzată în noiembrie, la puţin timp de la lansarea ofensivei la Mosul în care el le cerea oamenilor săi să lupte până la martiriu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.