Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA trec la o nouă etapă în războiul din Siria: Ce arme au trimis americanii

Armata americană a desfăşurat 12 avioane de atac la sol A-10 la baza aeriană Incirlik, în sudul Turciei, în scopul întăririi luptei împotriva jihadiştilor grupării Statul Islamic (SI), a anunţat marţi un responsabil american, informează AFP.

Aceste aeronave, cunoscute pentru capacitatea lor de a distruge tancuri de asalt, au fost trimise la destinaţie la sfârşitul săptămânii trecute şi sunt deja programate să plece în misiune împotriva SI, a precizat pentru AFP acest responsabil, sub protecţia anonimatului.

Această desfăşurare de avioane 'va întări capacităţile' coaliţiei conduse de SUA care luptă împotriva jihadiştilor ultra-radicali în Irak şi în Siria, potrivit aceleiaşi surse.

Cunoscute de asemenea sub numele de 'Warthog', avioanele A-10 sunt concepute special pentru sprijin aerian apropiat şi sunt capabile să atace vehicule blindate. Ele zboară mai jos şi mai repede decât un F-16, ceea ce le şi expune mai mult. 'Există un risc mai mare decât în cazul altor aeronave, din cauza traiectoriei pe care aceste avioane (A-10) o urmează', explică sursa citată.

Avioanele A-10 ar putea servi la susţinerea grupărilor rebele care luptă împotriva SI în nordul Siriei, printre care se numără şi un grup numit 'coaliţia arabă siriană', destinatara muniţiilor paraşutate săptămâna trecută de armata americană.

Cele 12 avioane vin să întărească aviaţia coaliţiei conduse de SUA, la trei săptămâni după ce Rusia a lansat propria sa campanie de bombardamente în Siria.

SUA şi Rusia sunt 'foarte aproape' de a semna un acord pentru a evita orice incident aviatic între aparatele care operează separat pe cerul Siriei, a anunţat luni Pentagonul.

Turcia a autorizat în iulie avioanele americane să decoleze de la baza Incirlik, pentru campania sa de bombardare a grupării SI, scrie agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.