Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA: Ucigaşul poliţistului de la Pentagon a fost identificat

pentagon

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) a anunţat miercuri că l-a identificat pe autorul atacului cu cuţitul de marţi împotriva unui poliţist din corpul de pază al Pentagonului, care a decedat în urma rănilor, dar fără să explice motivele gestului acestuia, a relatat France Presse.

Potrivit poliţiei federale americane, Austin William Lanz, în vârstă de 27 de ani, a coborât marţi dimineaţă dintr-un autobuz şi "imediat, fără provocare" l-a înjunghiat pe ofiţerul Forţei de protecţie a Pentagonului, George Gonzales, la câţiva metri de una de intrările în cartierul general al armatei americane.

"A urmat o luptă în cursul căreia individul l-a rănit mortal pe ofiţerul de poliţie Gonzales, iar apoi s-a împuşcat cu arma de serviciu a poliţistului", a precizat FBI într-un comunicat.

Ulterior alţi poliţişti au intervenit, iar Austin Lanz, originar din Georgia (sudul SUA), a decedat la faţa locului, a adăugat poliţia federală, care nu a precizat dacă agenţii de poliţie sosiţi au făcut uz de armele din dotare, însă mai mulţi martori au relatat că au fost trase mai multe focuri de armă.

Gonzalez a fost transportat la spital, dar nu a supravieţuit.

Un martor, spitalizat cu răni mai uşoare, a părăsit rapid spitalul, potrivit FBI.

Poliţia nu a menţionat niciun motiv posibil cu privire la acest atac. Austin Lanz avea un cazier judiciar cu multiple antecedente, conform media locale. El mai atacase în trecut un poliţist, proferase ameninţări teroriste şi comisese o spargere.

Potrivit cotidianului Atlanta Journal-Constitution, autorul atacului fusese eliberat pe cauţiune, iar un judecător ordonase evaluarea sănătăţii sale mintale şi a dependenţelor sale.

Atacul a plasat Pentagonul şi miile sale de angajaţi în stare de alertă timp de o oră şi jumătate.

Ministrul apărării, Lloyd Austin, care nu se afla în clădire în momentul incidentului, a ordonat ca drapelele să fie coborâte în bernă la Pentagon în semn de omagiu pentru poliţistul ucis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.