Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA, ULTIMATUM fără precedent pentru Rusia: 'Dacă nu vă opriţi, veţi suporta consecinţele...'

sua rusia

Rusia va trebui să suporte 'consecinţele' dacă intervine în alegerile legislative care vor avea loc în noiembrie în SUA, a avertizat marţi secretarul de stat american Rex Tillerson, aflat într-un turneu diplomatic în America Latină, relatează AFP, citează AGERPRES.

Citeşte şi: Decizie de ULTIM MOMENT a Înaltei Curţi din Franţa: SANCŢIUNI aspre privind folosirea telefoanelor mobile

Într-un interviu acordat postului de televiziune Fox News, Tillerson a declarat că există 'numeroase modalităţi pentru ruşi de a se implica în alegeri, numeroase instrumente pe care ei le pot utiliza'. 

''Şi noi remarcăm anumite comportamente. O serie de alegeri importante au loc în această emisferă a lumii în acest an, serie care se încheie cu alegerile din SUA'', a continuat secretarul de stat american. 

Alegerile de la jumătatea mandatului (prezidenţial) din SUA se vor desfăşura în luna noiembrie a acestui an. 

''Cred că este important să spunem în continuare Rusiei: 'Ascultaţi, dacă voi credeţi că nu vedem ceea ce faceţi, ei bine, noi vedem şi trebuie să încetaţi. Dacă nu vă opriţi, veţi suporta consecinţele' '', a spus Rex Tillerson. El a recunoscut, totuşi, că în cazul în care Moscova decide să se amestece în scrutinul din SUA, este 'foarte dificil de a o împiedica'.

Citeşte şi: Gest SFIDĂTOR: Cum a decis Trump să etaleze puterea militară a SUA

Luna trecută, directorul CIA Mike Pompeo a avertizat că se aşteaptă ca Rusia să încerce să se amestece în alegerile din 2018 din SUA aşa cum a făcut, potrivit serviciilor de informaţii americane, în alegerile prezidenţiale din 2016 câştigate de Donald Trump. 

Rusia neagă ferm orice amestec al său în alegerile prezidenţiale americane din 2016, iar preşedintele Donald Trump dezminte de asemenea orice legătură cu Moscova în campania electorală dinaintea acelui scrutin. 

În noiembrie acest an, în SUA au loc alegeri pentru desemnarea tuturor membrilor Camerei Reprezentanţilor şi a unei treimi dintre membrii Senatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.