Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA: Un sarcastic mesaj pe Twitter după incidentul protocolar de la Hangzhou

obama

Saga incidentului protocolar care a marcat sosirea sâmbătă în China a preşedintelui SUA, Barack Obama, s-a îmbogăţit cu un sarcastic mesaj pe Twitter al agenţiei americane pentru informaţii militare, potrivit AFP. 

"Mare clasă, China, ca întotdeauna", se putea citi în acest scurt mesaj al Defense Intelligence Agency (DIA), repede suprimat, dar care nu a scăpat abonaţilor reţelei sociale, fiind reluat şi de Wall Street Journal. 

Ulterior, agenţia a prezentat scuze, fără prea multe comentarii. 

"Mai devreme în cursul zilei, un mesaj cu privire la un articol a fost postat din greşeală de pe acest cont şi el nu reflectă poziţia DIA. Ne cerem scuze", se poate citi pe contul de Twitter @DefenseIntel, care numără peste 80.000 de abonaţi. 

Mesajul iniţial trimitea la un articol din New York Times în care era prezentată confuzia care a domnit pe pista aeroportului din Hangzhou, unde se desfăşoară summitul G20. 

După aterizarea Air Force One, Barack Obama nu a avut dreptul la covor roşu la coborârea din avion, un responsabil de la Casa Albă şi un membru al serviciilor chineze de securitate având un schimb de replici tensionat. 

Duminică, preşedintele american a încercat să minimizeze incidentul. Dacă a subliniat diferenţele dintre ţara sa şi China în domeniul libertăţii presei, el a recunoscut de asemenea că logistica uriaşă a delegaţiei SUA poate fi uneori surse de tensiune pentru ţara gazdă.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.