Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA vrea să utilizeze tehnologia de recunoaștere facială pentru a identifica toate persoanele care intră și ies din Statele Unite

Inquam Photos/ Octav Ganea
steagul SUA american

Departamentul Securității Interne (Homeland Security) din SUA vrea să utilizeze tehnologia de recunoaștere facială pentru a identifica toate persoanele care intră și ies din Statele Unite, inclusiv în ceea ce privește cetățenii americani, transmite CNN, potrivit Mediafax.

DHS a propus modificarea reglementărilor existente „pentru ca toți călătorii, inclusiv cetățenii americani să fie fotografiați la intrarea și/sau la plecarea” din Statele Unite, la aeroporturi.

Tehnologia de recunoaștere facială, care asimilează o imagine a unei persoane dintr-o fotografie sau videoclip cu o imagine a acestora aflată într-o bază de date, devine din ce în ce mai frecventă în aeroporturile din întreaga lume, deoarece guvernele și companiile aeriene o folosesc în scopuri de securitate și check-in.

Citește și: Klaus Iohannis își anunță prioritatea mandatului: Să nu vă așteptați să încetez războiul cu PSD

Totuși, în timp ce Departamentul Securității Interne a indicat că modificarea regulamentului propus este menit să prevină frauda cu documente de călătorie, Uniunea Americană pentru Libertăți Civile a notat, luni, că acest fapt contrazice declarația anterioară a Vămilor și Protecției Frontierelor americane, conform căreia cetățenii americani nu vor fi supuși unor astfel de metode de control.

„Călătorii, inclusiv cetățenii americani, nu ar trebui să se supună unor scanări biometrice invazive, ca o condiție de a-și exercita dreptul constituțional de a călători”, a spus analistul principal al politicii ACLU, Jay Stanley. „Insistența guvernului de a face progrese cu o implementare pe scară largă a acestei puternice tehnologii de supraveghere ridică profunde preocupări de confidențialitate”, a completat el, conform sursei precizate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.