Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA: excluderea considerată rasistă a unui ales din statul Tennessee a fost anulată, acesta fiind capabil să se întoarcă la funcție - Video

reuters

Un ales afroamerican din Tennessee, exclus pentru că a manifestat în parlamentul local în favoarea unei mai bune reglementări a armelor de foc, îşi va ocupa temporar locul după un vot luni, scrie AFP, citat de Agerpres.

Joi, Justin Jones, un ales democrat, a fost exclus din parlament, împreună cu un alt coleg, tot afro-american, pentru că s-a alăturat sutelor de manifestanţi din incinta parlamentului cu o săptămână mai devreme.

Ei cereau un control mai strict al armelor după un atac armat la o şcoală creştină din Nashville. Un vot al consiliului din Nashville luni seara l-a renumit temporar pe Justin Jones în funcţia sa înainte de organizarea unor alegeri speciale.

Excluderea acestor doi aleşi a cufundat America într-o luptă politică acerbă, între dezbaterea pe tema armelor şi acuzaţii de rasism

Aceasta, cu atât mai mult cu cât o altă aleasă democrată, Gloria Johnson, albă şi ameninţată cu excluderea din aceleaşi motive, a reuşit să-şi păstreze locul, alimentând acuzaţiile de rasism.

Preşedintele Joe Biden s-a implicat, invitându-i cei trei aleşi la Casa Albă.

Măsura excluderii unui ales este extrem de rară în Statele Unite. Parlamentul din Tennessee a exclus până în prezent, în istoria sa modernă, doar doi aleşi, în 1980 şi 2016.

Pe 28 martie, Audrey Hale, 28 de ani, a forţat intrarea într-o şcoală primară creştină din Nashville, Covenant School, cu două puşti de asalt şi un pistol, semănând moarte înainte de a cădea sub gloanţele poliţiei.

Tragedia, al cărei motiv rămâne necunoscut, a suscitat o vie emoţie şi a relansat dezbaterea privind circulaţia armelor de foc în Statele Unite, unde acestea reprezintă prima cauză de mortalitate pentru minori.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.