Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA și Rusia zguduie Siria: atacuri puternice împotriva Corpului Gărzii Revoluționare Islamice Iraniene și a grupului Jabhat al-Nusra

SOFREP
Al Tanf baza siria masini militare

Statele Unite și Rusia au lansat atcuri strategice în Siria. Americanii susțin că au atacat Corpul Gărzii Revoluționare Islamice, iar rușii gruparea Jabhat al-Nusra.

Comandamentul Central al Forțelor Armate ale SUA a informat că Forțele Aeriene americane, la instrucțiunile președintelui american Joe Biden, au lovit ținte în Siria, care ar fi aparținut Corpului Gărzii Revoluționare Islamice Iraniene (IRGC). "La instrucțiunile președintelui Biden, forțele armate americane au provocat astăzi atacuri de precizie în provincia Deir ez-Zor", a informat comandamentul pe Twitter.

Se mai precizează că „țintele atacurilor aeriene au fost facilitățile de infrastructură care sunt utilizate de grupuri asociate cu IRGC iranian".

Comandamentul a declarat că președintele a ordonat atacuro "pentru a proteja personalul american de atacurile grupărilor pro-iraniene". "Statele Unite nu caută conflicte, ci vor continua să ia măsurile necesare pentru a-și proteja cetățenii", subliniază postarea. Armata americană "se află în Siria pentru a garanta înfrângerea ISIS", se mai arată în mesaj.

De asemenea, și Rusia - prin vocea Ministerului rus al Apărării - a informat despre distrugerea cartierului general al militanților Jabhat al-Nusra din Siria. "Forțele aerospațiale ruse au distrus tabăra teroriștilor Jabhat al-Nusra implicați în bombardarea așezărilor din districtele Khan Sheikhoun și Saraqab din provincia Idlib", a declarat generalul-maior Oleg Yegorov, adjunctul șefului Centrului rus pentru reconcilierea părților aflate în conflict din Siria, în cadrul unui briefing, citează Interfax.

El a spus că "centrul de comunicare și sediul militanților, precum și depozitul de muniție de artilerie, au fost lichidate".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.