Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Subprefectul unui important județ a fost REȚINUT

catuse

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti (PCAB) l-a reţinut miercuri, pentru 24 de ore, pe subprefectul judeţului Giurgiu, Laurenţiu Ţintea, în dosarul în care se fac cercetări în legătură cu atribuirea unui contract de încasare online a contravalorii amenzilor aplicate la regimul rutier şi pentru lipsa rovinietei.

Purtătorul de cuvânt al PCAB, Magdalena Iuliana Olteanu, a declarat, pentru AGERPRES, că în acest dosar a fost reţinută şi Marlena Hroniade, directorul Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale Giurgiu.

Citește și: ȘOCANT Un rechin a mâncat o vacă / VIDEO

Procurorii PCAB şi poliţiştii de la Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuat, miercuri, 14 percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Cluj şi Giurgiu, la sediul unor instituţii publice şi societăţi comerciale, precum şi la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de uzurpare a funcţiei cu consecinţe deosebit de grave.

Percheziţii au avut loc la sediul CNADNR, dar şi la Direcţia de Impozite şi Taxe din cadrul Primăriei Giurgiu.

Citește și: Cristian Tudor Popescu șterge pe jos cu Dacian Cioloș: Sper să rectificați. Ați mai făcut asta când ați greșit

Potrivit IGPR, din cercetări a reieşit că funcţionari din Prefectura Giurgiu ar fi încheiat cu reprezentanţii unei firme un protocol având ca obiect încasarea online a contravalorii amenzilor aplicate la regimul rutier şi pentru lipsa rovinietei, indiferent de domiciliul contravenientului, în numele şi pe seama autorităţii administrativ-teritoriale, prin intermediul unei platforme online.

Platforma utilizată nu era însă acreditată şi autorizată de către instituţiile abilitate pentru desfăşurarea acestei activităţi, se arată într-un comunicatul al IGPR.

Potrivit sursei citate, ar fi fost încasaţi, în perioada iunie 2015 - iulie 2016, peste 2.270.000 de lei, reprezentând contravaloarea amenzilor de circulaţie achitate online, fiind vătămate drepturile şi interesele unităţilor administrativ-teritoriale locale corespunzătoare domiciliului contravenientului sau locului de încasare, conform prevederilor legale în vigoare.

Citește și: Cum vede Cristian Tudor Popescu meciul dintre Klaus Iohannis și Călin Popescu Tăriceanu

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.