Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ la Dresda, la vizita Angelei Merkel: S-a atacat cu o substanţă suspectă la protestele împotriva cancelarului german - VIDEO

Protestatari violenţi au aruncat o substanţă cu miros urât, cel mai probabil acid butiric, în timpul vizitei cancelarului german, Angela Merkel, în oraşul Dresda, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate germane citate de site-ul RP-online.de şi de revista Bild.

Aproximativ 300 de simpatizanţi ai mişcării Pegida (Patrioți Europeni contra Islamizării Occidentului, extremă-dreapta) şi ai formaţiunii Alternativă pentru Germania (AfD, extremă-dreapta) au protestat în faţa Parlamentului regional din oraşul Dresda, capitala landului Saxonia. Manifestanţii au cerut demisia cancalerului Germaniei, scrie mediafax.ro.

Citește și: Teodorovici dă din casă: Ce se va întâmpla dacă Dan Voiculescu va câștiga procesul

Cu puţin timp înainte de venirea coloanei oficiale, indivizi rămaşi neidentificaţi au aruncat fiole cu o substanţă urât mirositoare, au declarat surse din cadrul serviciiilor de securitate germane. Potrivit surselor citate, substanţa este acid butiric şi s-a evaporat rapid. Poliţia germană a iniţiat o investigaţie privind tentativă de atac.

"Criticile sunt binevenite, dar ne aduc şi preocupări", a comentat Angela Merkel, subliniind că depune eforturi pentru repatrierea unor imigranţi extracomunitari. "Este clar că situaţia din anul 2015 nu trebuie să se repete şi că nu se va repeta", a spus Merkel.

Citește și: A dat lovitura! Ce super afacere are fosta iubită a lui Mazăre

Peste un milion de imigranţi extracomunitari au ajuns în Germania în anul 2015.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.