Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Suceveană omagiată la împlinirea centenarului: Femeia are 17 urmași și a ajutat mereu biserica locală

post rugaciune

Maria Sofian din Comănești, județul Suceava, a împlinit în 18 februarie venerabila vârstă de 100 de ani. Femeia are 17 urmași: trei copii, opt nepoți și șase strănepoți. Primăria i-a acordat o diplomă și un premiu de excelență pentru viața ei simplă și pe placul lui Dumnezeu.

Maria Sofian s-a născut în 1921 în comuna Pârteștii de Jos și s-a căsătorit în 1945 cu Gheorghe Sofian, alături de care a trăit în pace: și-a crescut copiii, s-a îngrijit de gospodărie și a sprijinit biserica locală, potrivit basilica.ro.

Citește și: Cristoiu: ‘Respingerea dosarului 10 august convine tuturor celor care conduc România de azi. Dacă jandarmii din noul regim n-ar fi duri, demonstrații ar putea da năvală în Guvernul Cîțu’

A donat bani pentru electrificarea Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Comănești, monument istoric (1772), iar în timpul restaurării din anii 1990 a contribuit la pictarea iconostasului.

În semn de apreciere, Primarul Grigoraș Păstrăv a propus în Consiliul Local premierea femeii cu 1.000 de lei, apoi, la finele lunii februarie, a mers personal să-i înmâneze cadoul, însoțit de o diplomă de excelență, un buchet de flori și un tort.

La mica ceremonie au participat membrii familiei, primarul comunei, viceprimarul Aurica Maierean și referentul Olimpia Șveica, angajată a primăriei.

„Îi urăm la mulți ani fericiți, sănătate și să ne întâlnim la dumneaei încă mulți ani!”, au transmis reprezentanții Primăriei Comănești.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.