Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sudan: Consiliul militar la putere îl demite pe însărcinatul cu afaceri la Washington

sudan

Consiliul militar la putere în Sudan a anunţat duminică seară că a decis să îl demită pe însărcinatul cu afaceri în post la Washington, Mohamed Atta, un fost şef al temutului serviciu de informaţii NISS, relatează AFP preluat de agerpres.

"Consiliul militar a decis demiterea" însărcinatului cu afaceri al Sudanului la Washington, Mohamed Atta, a afirmat un purtător de cuvânt al consiliului, generalul Shams El Din Kabbashi, într-o declaraţie acordată presei.

Mohamed Atta a fost numit însărcinat cu afaceri la Washington în iulie 2018, în contextul în care cele două ţări deschideau un nou capitol în relaţiile bilaterale, Statele Unite ridicând sancţiunile impuse Sudanului de două decenii.

El a făcut parte din echipa care a negociat ridicarea embargoului comercial în octombrie 2017.

Statele Unite au impus sancţiuni Sudanului în 1997, în special din cauza sprijinului acordat unor grupări jihadiste - fondatorul organizaţiei Al-Qaida, Osama bin Laden, a trăit la Khartoum între 1992 şi 1996.

Sub conducerea lui Mohamed Atta, NISS şi-a intensificat represiunea activiştilor şi militanţilor de opoziţie, precum şi a a presei critice la adresa guvernului.

El a fost înlocuit la conducerea NISS de Saleh Gosh care a demisionat după răsturnarea de la putere, joi, a preşedintelui Omar al-Bashir de către armată.

Consiliul militar de tranziţie a mai anunţat în cursul zilei de duminică numirea lui Abu Bakr Mustafa ca nou şef al NISS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.