Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sudul Gazei rămâne fără apă potabilă (video)

aljazeera.com
fasia-gaza

În Fâşia Gaza - plasată în stare de asediu de la 9 octombrie de către Israel -, o ”catastrofă umanitară fără precedent” este în desfăşurare, a denunţat Agenţia ONU însărcinată cu Refugiaţi Palestinieni (UNRWA).

”Nici picătură de apă, niciun bob de grâu, un litru de carburant nu au fost autorizate să intre în (Fâşia) Gaza în aceste ultime opt zile”, denunţă directorul UNRWA, Philippe Lazzarini.

Coordonatoarea ONU pentru Teritoriile Palestiniene Lynn Hastings şi-a exprimat regretul faţă de faptul că Israelul ”asociază ajutorul umanitar al Fâşiei Gaza eliberării ostaticilor”.  ”Ei (Israelul) au spus că vor să distrugă Hamas, dar abordarea lor actuală va distruge Fâşia Gaza”, trage ea un semnal de alarmă.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al ministerului de interne din Fâșia Gaza, Eyad al-Bozom, a spus citat de Al Jazeera că locuitorii din Gaza beau „apă nesănătoasă” și că, în ciuda a ceea ce susține Israelul, civililor palestinieni nu li s-a oferit apă potabilă.

Pe de altă parte, anumite rapoarte locale spun că alimentarea cu apă ar fi fost reluată în anumite localităţi în sudul enclavei.

”În fiecare zi ne gândim cum să economisim apă. Dacă facem un duş, nu vom bea apă”, a spus un locuitor din Khan Yunis, Assem, care nu a vrut să-şi dezvăluie numele de familie.

La postul de frontieră Rafah, între Egipt şi Fâşia Gaza, ajutor umanitar ajunge din mai multe capitale - însă nu trece în continuare prin punct.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.