Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Suedezii lansează o informație interesantă despre virusul Sars-Cov-2: izolarea are un impact negativ

Inquam Photos / Octav Ganea
oameni masca

Guvernul Suediei le-a recomandat persoanelor în vârstă să nu se mai izoleze din cauza pandemiei de Covid 19. Asta după ce specialiștii au stabilit că izolarea are un impact negativ asupra sănătăţii mintale a celor în cauză. Persoanele în vârstă din Suedia nu mai trebuie să se izoleze, au declarat, joi, reprezentanții Guvernului, explicând că rata infectării cu SARS-CoV-2 este mai redusă decât în primăvară, iar izolarea are un impact negativ asupra sănătăţii mintale a celor în cauză, notează Reuters, potrivit Mediafax.

Citește și: Un om de afaceri de top lansează acuzații grave împotriva unui candidat USR-PLUS: 'A fost angajatul meu. Se uita la filme intezise minorilor'

Până acum, pesoanelor cu vârstă peste 70 de ani li s-a recomandat să evite contactul fizic şi transportul public şi să nu meargă la magazine şi în alte locuri publice.Totuși, asta nu înseamnă o revenire la viața normală.

„Viaţa de zi cu zi nu poate fi aşa cum era înainte de pandemie... Dar există multe moduri de a trăi care nu înseamnă doar supravieţuire”, a declarat ministrul Sănătăţii, Lena Hallengren.

Citește și: Autoritățile cer carantină totală pentru două localități, după ce numărul de cazuri a crescut foarte mult

Decizia vine în contextul în care numeroase țări din Europa reintroduc restricţii pentru a face faţă numărului în creştere al cazurilor de coronavirus, Agenţia pentru Sănătate a spus că nu sunt dovezi ale unui al doilea val al pandemiei în Suedia.

„Agenţia de sănătate publică a decis că persoanele vârstnice şi cele din grupele speciale de risc vor fi supuse aceloraşi recomandări ca şi restul populaţiei,” a mai spus ministrul Sănătăţii.

Citește și: Ionel Dancă, despre cazul Violetei Alexandru: 'Este un subiect inventat!'

Situația din Suedia

Suedia a adoptat o abordare diferită faţă de majoritatea celorlalte ţări europene în combaterea pandemiei, bazându-se pe măsuri voluntare pentru promovarea distanţării sociale.  Numărul de cazuri noi a crescut constant în ultimele săptămâni în ţara nordică, dar acestea rămân la niveluri mai mici decât în multe ţări din Europa, unde se stabilesc recorduri în fiecare zi. Suedia a înregistrat în jur de 107.000 de cazuri în total şi aproximativ 5.900 de decese. Miercuri a înregistrat 975 de cazuri noi şi şapte decese, bilanţ mult mai mare faţă de perioada verii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.