Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Suedia. Ciocniri violente între imigranţi şi forţele de ordine - FOTO/VIDEO

Cartierul Rinkeby din nordul capitalei suedeze, Stockholm, a fost luni noaptea scena unor ciocniri violente între zeci de tineri şi forţe ale poliţiei, după ce aceasta a operat o arestare într-o staţie de metrou, relatează DPA, conform agerpres.

Poliţia a tras un foc de armă spre tinerii care au atacat ofiţerii cu pietre în Rinkeby, cartier unde peste 80% din locuitori sunt imigranţi şi rata şomajului este ridicată.

Citeşte şi: Situaţie TENSIONATĂ pe cerul Germaniei. Avioanele militare au interceptat o cursă de pasageri

Aproximativ 10 maşini au fost incendiate în timpul violenţelor, iar deţinătorul unui magazin din apropiere a fost atacat atunci când a încercat să-şi apere proprietatea.

Trei persoane, printre care un ofiţer de poliţie lovit în mână de o piatră, au fost rănite.

Potrivit site-ului thelocal.se, violenţele au început în jurul orei locale 20:00 (19:00 GMT), după ce poliţia a arestat o persoană într-o staţie de metrou din Rinkeby. Mai multe persoane au aruncat pietre către poliţişti, iar unul dintre aceştia a ripostat cu foc de armă.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei din Stockholm, Lars Bystrom, a declarat că nicio persoană nu a fost rănită de focul de armă tras de poliţişti, dar incidentul indică faptul că forţele de ordine au fost 'într-o situaţie dificilă'.

În jurul orei locale 22:20 (21:20 GMT), a avut loc o nouă ciocnire între grupul de tineri şi poliţie. Aproximativ 10 maşini au fost incendiate în timpul violenţelor, iar deţinătorul unui magazin din apropiere a fost atacat atunci când a încercat să-şi apere proprietatea.

Citeşte şi: Beijingul se opune operaţiunilor de patrulare navală americană în Marea Chinei de Sud

Un fotoreporter al publicaţiei Dagens Nyheter a spus că a fost atacat de un grup de 15 persoane atunci când a sosit în cartierul Rinkeby pentru a face fotografii în timpul incidentelor.

''Am fost lovit cu pumnii şi picioarele în cap şi în corp. Am fost internat noaptea în spital'', a mărturisit fotoreporterul.

La scurt timp după miezul nopţii, poliţia a anunţat că a restabilit ordinea în zonă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.